چراغهای سقفی:
این چراغ ها انواع گوناگونی دارند و از نظر ظاهری می توان آنها را به سه گروه اصلی نقطه ای، خطی، گسترده و از نظر نحوه نصب به سه گروه توکار، سقفی (روکار) و آویزی تقسیم کرد. انواع روکار و توکار نقطه ای را اصطلاحا فروتاب می نامند. نحوه توزیع نور آنها بسیار متنوع است و مانن پروژکتور ها به دو نوع متقارن و نامتقارن تقسیم می شوند.
از فروتاب ها به صورت گسترده در نورپردازی محیطی و تاکیدی استفاده می شود. فروتاب های توکار کوچک، تاثیر زیادی روی جزئیات معماری نمی گذارند. هر چند توصیه می شود رنگ قاب آنها با رنگ سقف هماهنگ باشد یا از انواع جدید بدون قاب استفاده شود. فروتاب های سقفی و آویزی جزئی از چیدمان فضا هستند و انتخاب آنها از نظر ظاهری باید هماهنگ با محیط انجام شود.
فروتاب های توکار و روکار از نظر مکانیکی دو نوع هستند: فروتاب های ثابت و فروتاب های قابل تنظیم. فروتاب های ثابت مستقیما به صورت عمودی به سمت زمین می تابند. در فروتاب های قابل تنظیم جهت زاویه تابش را می توان از حالت عمودی خارج کرد. مقدار انحراف از محور عمودی توسط سازنده چراغ تعیین می شود ولی معمولا بین 150 تا 40 درجه است. زاویه تابش این فروتاب ها معمولا باریک یا متوسط است و از آنها برای نورپردازی تاکیدی روی اشیا استفاده می شود.
چراغ های آویزی از نظر شکل ظاهری اهمیت زیادی دارند زیرا بر محیط بصری تاثیرگذار هستند. آنها می توانند نور را به صورت مستقیم، غیرمستقیم و یا هر دو در فضا پخش نمایند.

جهت مشاهده و خرید چراغ های سقفی اینجا کلیک نمایید.
چراغ های دیواری:
این چراغها روی سطح دیوار یا داخل آن نصب میشوند و بر این اساس به دو دسته توکار یا روکار تقسیم میشوند. بعضی از انواع روکار را میتوان هم روی دیوار و هم سقف نصب کرد. چراغهای دیواری نور را به شکلهای مستقیم، غیرمستقیم، دو طرفه، سه طرفه و ... در فضل پخش میکنند و دارای زوایای تابش متفاوتی هستند. از نظر ظاهری نیز تنواع آنها بسیار زیاد است. در ادامه چند نمونه را بررسی میکنیم:
دیواری تزیینی: ایین چراغها از نظر شکل زاهری اهمیت دارند و در محیطهای داخلی مانند خانههای مسکونی، رستوران ها، هتل ها و ... استفاده میشوند.

دیواری روکار معمولی: این چراغها هم در فضای داخلی و هم خارجی کاربرد دارند. رنگ و شکل ظاهری آنها باید هماهنگ با فضا باشد. انواع داخلی آنها معمولاً به رنگ سفید تولید میشوند و قابلیت رنگ شدن را دارند تا با سطح دیوار یکپارچه شوند. نحوه پخش نور و مقدار نوری که تولید میکنند در انتخاب آنها اهمیت دارد تا بتوانند روشنایی لازم برای انجام کارهای چشمی را تأمین کنند.
جهت مشاهده و خرید چراغ های دیواری اینجا کلیک کنید.
چراغ های دفنی:
به صورت توکار در کف زمین قرار میگیرند و منحنیهای پخش شدت نور مختلفی (متقارن، نامتقارن، با زاویههای تابش متفاوت) دارند. از آنها هم در فضای داخلی و هم خارجی و اغلب برای تأکید روی سطوح عمودی مانند ستونها، دیوارها و درختان استفاده میشود. این چراغها با منابع نوری نقطهای و خطی تولید میشوند. هنگام استفاده از چراغهای دفنی باید نکاتی که در ادامه ذکر شده رعایت شوند و در صورت وجود لوازم جانبی برای رفع این مشکلات از آنها استفاده شود:
ـ درجه IP مناسب (حتی در محیط داخل)
ـ توجه به تحمل وزن (انسان، ماشین)
ـ ایجاد مزاحمت و خیرگی
ـ داغ شدن بیش از حد شیشه چراغ

چراغ های دفنی با نور متقارن:
نور را به صورت متقارن محوری یا چرخشی و با زاویه تابش باریک، متوسط و باز به سمت بالا میتابانند. در نورپردازی درختها و نماها استفاده زیادی دارند و برای تأکید بر عناصر معماری مانند ستونها استفاده میشوند. از نظر مکانیکی به دو نوع ثابث و قابل تنظبم تقسیم میشوند. نوع ثابت، نور را مستقیماً به سمت بالا میتاباند ولی در انواع قابل تنظیم میتوان جهت نور را تا حدود 30 درجه نسبت به محود عمود تغییر داد. ولی این قابلیت به خصوص در زمینهای شیبدار بسیار قابل توجه است.
چراغ های دفنی نامتقارن:
این چراغها نور را نامتقارن در فضا پخش میکنند و در روشن کردن یکنواخت دیوارها کاربرد دارند.
چراغ های هدایت کننده
منبع نوری به کار رفته در این چراغهای LED و حداکثر توان آنها معمولاً 1 وات است. نور این چراغها کم است و برای نشان دادن مسیر پلهها، ورودیها، راههای فرار و ... استفاده میشوند. این چراغهای به صورت دفنی یا دیواری توکار یا روکار نصب میشوند. معمولاً دارای شیشه مات هستند تا نور پخش شود و خیرگی ایجاد نکند. بعضی از انواع دیواری توکار دارای رفلکتور هستند و نور را به سمت زمین میتابانند. منحنی پخش شدت نور دییواری روگار بسیار متنوع است.

سیستمهای نورپردازی خطی مدولار
چراغ هایی هستند که معمولا با لامپ های فلورسنت خطی یا نوارهای LED کار می کنند. این سیستم ها بصورت مدولار تولید می شوند و با کم و زیاد کردن تعداد مدول ها می توان اندازه های طولی مختلفی تهیه کرد. دارای انواع توکار، روکار و آویزی هستند. در حالت آویزی یا دارای لوازم جانبی مخصوص برای آویختن از سقف هستند یا روی ریل های آویزی نصب می شوند که در این صورت می توانند قابلیت اتصال به مدول های با نور متمرکز را نیز داشته باشند. بعضی از مدول ها نیز خود به صورت ترکیبی از نور خطی و متمرکز تولید می شوند.
چراغهای آویزی نور را به شکلهای غیرمستقیم، مستقیم و یا هر دو پخش میکنند. بهتر است سیستمها دارای نور غیرمستقیم را حداقل با فاصلهی حدود 80 سانتیمتر از سقف نصب کنند تا نوری که به سقف میتابد یکنواخت باشد.

بسیاری از چراغهای مدولار توکار میتوانند از روی سقف به روی دیوار و حتی زمین امتداد پیدا کنند. این اتصالات میتواند به صورت عمودی و یا حتی زاویهدار انجام شود. باید توجه شود که دمای رنگ و درخشندگی منابع نوری که در سیستمهای خطی به کار میروند، مشابه یکدیگر باشد تا در آنها پیوستگی دیده نشود.
جهت مشاهده و خرید لامپ های خطی اینجا کلیک نمایید.