پانلهای شکست دهنده نور (دیفیوزها)
وظیفه این پانلها کنترل خیرگی و توزیع یکنواخت نور است و به صورت مستطیل، منحنی و شکلهای دیگر تولید، و در جلوی منبع نوری نصب میشوند. این پانلها از صفحات شیشهای، پلاستیکی یا دیگر مواد شفاف یا نیمه شفاف صاف و یا پریسماتیک ساخته میشوند. صفحات پریسماتیک کارایی بیشتری دارند و در محیطهای اداری که کنترل خیرگی بسیار مهم است به کار میروند. از آنها بیشتر در قابهای مهتابی که با لامپ فلورسنت کار میکنند استفاده میشود تا زاویه پخش نور و درخشندگی آنها را کنترل کنند و خیرگی را کاهش دهند.

شبکههای آلومینیومی لوور
این قابها دارای شبکههای آلومینیومی یا پلاستیکی شلجمی شکلی هستند که برای محافظت از لامپ و مخفی کردن آن به کار میروند و معمولاً شامل شبکهای به عمق 6 اینچ با عرض بزرگتر و به شکل مکعب ناقصاند که با افزایش عمق سلولها کوچکتر میشوند. سلولهای بزرگتر کارآیی بیشتری دارند و سلولهای کوچکتر لامپ را بهتر پنهان میکنند. این قابها نسبت به پانلهای پلاستیکی بازده نوری بیشتری دارند و خیرگی را بیشتر کاهش میدهند. ولی در مکانهای که زیبایی ظاهر چراغها مطرح است از آنها توصیه نمیشود.

لنزها (عدسی ها)
از لنزها فقط در چراغهایی که منبع نور نقطهای دارند میتوان استفاده کرد. سیستمهای کنترل نوری عموملً از ترکیب یک رفلکتور با یک یا چند لنز ساخته میشوند. از رفلکتورها برای هدایت اشعههای نور در جهات معین و از لنزها برای متمرکز کردن نور در آن جهات استفاده میشود. معمولاً در طراحی چراغها از لنزهای محدب همراه با رفلکتور استفاده میشود. با تغییر فاصله بین لنزها و منبع نوری میتوان زاویههای تابش متفاوتی ایجاد کرد. اگر منبع نور در کانون لنز قرار گیرد، نور آن به صورت اشعهای موازی پخش میشود.

لنزهای تولید کننده نور بیضی شکل:
این لنزها نور را نامتقارن پخش میکنند. آنها پرتوهای نور را نسبت به یک محور پخش میکنند و نسبت به محور دیگر بدون تغییر باقی میگذارند. اگر خطوط موازی آن به صورت افقی در مقابل چراغ قرار گیرد، یک بیضی عمودی نورانی ایجاد خواهد شد که اگر لنز در چراغ دیوار تاب به کار رفته باشد نور حاصل بسیار یکنواخت خواهد بود.
لنزهای فلود:
این لنزها که از شیشه مات یا بافتدار ساخته میشوند، نور را متقارن پخش میکنند و هم چنین لبههای پرتوی آنها محو است.
فیلترها
فیلترها فقط قسمتی از نوری را که با آنها برخورد میکند از خود عبور میدهند. بنابراین به وسیله آنها نور رنگی ایجاد، و دمای رنگ نور را کنترل کرد و یا مانع عبور اشعههای مضر و نامرئی مانند فرابنفش یا مادون قرمز شد. فیلترها براساس کارکردشان به دو نوع تقسیم میشوند:

فیلترهای جذبی: این فیلترها قسمتهای مشخصی از نور را جذب میکنند و بقیه را از خود عبور میدهند. جذب ایت اشعهها باعث گرم شدن فیلترها میشود. این فیلترها از دقت کمی برخودار هستند و به همین علت با استفاده از فیلترهای جذبی نمیتوان رنگهای تند با میزان اشباع زیاد بوجود آورد. طول عمر آنها بسیار زیاد است.
فیلترهای تداخلی: این فیلترها جزئی از فیلترهای منکعس کننده به حساب میآیند، قسمت بیشتر نور را عبور میدهند ولی انتخاب طول موجهایی که باید عبور داده یا منعکس شوند کار بسیار دقیقی است. این فیلترها میتوانند نورهای رنگی تندی ایجاد کنند. معمولاً از جنس شیشه هستند و روی آنها با لایه خاصی پوشانده شده که در طول زمان تبخیر میشود، به همین علت دوام و پایداری آنها کمتر از فیلترهای جذبی است.
انواع فیلترها
فیلترهای رنگی: فیلترهای رنگی فقط بخشی کوچک از امواج نور را از خود عبور میدهند و بقیه توسط فیلتر جذب یا منعکس میشود. به همین عبت مقدار شار نوری که از این فیلترها عبور میکند بسیار کم است. فیلترهای آبی، سبز و قرمز به ترتیب 5، 15 و 20 درصد از گل شار نوری را که به آنها برخورد میکنند از خود عبور میدهند. فیلترهای رنگی عموماً از پلاستیک، شیشههای رنگی شفاف یا شیشه شامل اکسیدهای فلزی ساخته میشوند. پفیلترهای رنگی پلاستیکی در برابر گرما مقاوم نیستند ولی فیلترهای شیشهای حرارت و تغییرات دما را به راحتی تحمل میکنند. فیلترهای رنگی نوع تداخلی را از ظاهرشان نمیتوان تشخیص داد زیرا بیرنگ هستند.

فیلترهای اصلاح کننده: این فیلترها براساس منحنی که برای عبور طیف نور دارند، دمای رنگ نو را افزایش یا کاهش میدهند. فیلترهای اسکین تون که برای نشان دادن رنگ پوست به صورت مطلوب به کار میروند، طیف نور لامپها را فقط در قسمت مربوط به رنگهاهی سبز و زرد تغییر میدهند. فیلترهای نور روز دمای رنگ نور را از سفید گرم به سفید طبیعی یعنی از 3000 به 4000 کلوین تغییر میدهند. فیلترهای اسکین تون، فیلترهای رنگی هستند که رنگهای گرم طبیعی مانند رنگ پوست انسان را به خوبی نشان میدهند و معمولاً از آنها در رستوران و کافهها استفاده میشود.